Singurele lucruri care-ți aparțin sunt cele pentru care ai muncit

Când eram mai tânăr, să zicem adolescent, nu știam ce înseamnă karma și nu mă interesa că ceea ce fac eu o să mi se întoarcă tot mie înapoi și acțiunile nasoale pe care le fac la un moment dat se vor întoarce asupra mea. Nu-mi păsa asta, voiam doar să-mi fie mie bine și aș fi făcut rău oricărei persoane din jurul meu pentru a-mi împlini eu dorințele.

Pentru că lucrurile încep deja să pară prea profunde iar atmosfera asta nu mă caracterizează prea bine, cel puțin astăzi – în momentul în care scriu acest articol, așa că o să dezvolt mai mult partea de karma și ideea că toți suntem unul – un întreg – și dacă eu îi fac rău unei persoane de fapt îmi fac rău mie.

Odată, în acea perioadă de care v-am povestit pe scurt la începutul acestui articol, am găsit un portofel pe stradă. Era noapte, alee întunecată, nici urmă de oameni și bineînțeles că l-am luat. După cum vă spuneam, nu-mi păsa de nimeni ci doar de pielea mea așa că nu l-am dat înapoi deși avea actele și știam al cui e.

Peste ceva timp mi-am pierdut portofelul în care aveam mult mai mulți bani decât găsisem eu în acel portofel de pe stradă. Încă nu mă trezisem la realitate. Aceeași acțiune s-a mai întâmplat încă o dată! Am mai găsit un portofel, am mai pierdul unul și iar am ieșit în mare pierdere.

Atunci mi-am dat seama că mai trăisem multe astfel de momente și am realizat în sfârșit ceea ce v-am spus mai devreme, că toți suntem unul și dacă fac ceva rău de fapt mie-mi fac. De atunci mi-am schimbat complet atitudinea și am observat că și oamenii din jurul meu se schimbă. Atunci când ajutam pe cineva, apărea din senin altcineva care mă ajuta și tot așa.

Sper că ați înțeles ce am încercat să vă explic.

Lasă un răspuns