Pro sau Contra vaccinării copiilor

In ultimi ani, oamenii s-au impartit efectiv in doua tabere si au incercat sa combata pe cat posibil argumentele celorlalti astfel incat sa isi sustina punctul de vedere.

Pe de-o parte se afla cei care sunt impotriva vaccinurilor si care considera ca acestea nu fac altceva decat sa ii imbolnaveasca pe copii. La polul opus se afla oamenii care militeaza pentru vaccinarea copiilor si care cred ca nimic nu este mai benefic decat o injectie facuta la momentul potrivit.

Unele dintre cele mai cumplite boli ale ultimelor decenii au fost complet eradicata datorita aparitiei vaccinului. Poliomielita spre exemplu este una dintre bolile copilariei care a facut ravagii in secolul al 20-lea fiind una dintre cele mai de temut afectiuni de care un copil putea sa sufere.

Anii au trecut, medicia a evoluat, iar schema obligatorie de vaccinare pana la varsta de 2 ani include si vacciunul impotriva poliomielitei. Efectele acestei boli asupra organismului unui bebelus au fost diminiuate astfel incat au fost semnalate doar cateva cazuri in decursul anilor.

Vaccinul ROR este unul dintre cele mai contoversate, dar si cele mai blamate vaccinuri. Scepticii sunt de parere ca vaccinul este responsabil pentru aparitia autismului in cazul copiilor perfect sanatosi ceea ce s-a dovedit a fi o falsa informare.

Autismul este o tulburare neurologica, o boala pe care copilul o are din primul moment al nasterii, dar care se declanseaza in mod complet aleatoriu. Vaccinul ROR nu are nicio legatura cu posibilitatea aparitiei autismului.

Rolul sau este acela de a impiedica aparitia complicatiilor in cazul copiilor care contacteaza virusul. Cei care totusi se imbolnavesc desi au fost vaccinati vor face forme mult mai usoare si se vor reface relativ repede.

Lasă un răspuns