Nu te uita în trecut dar nici în viitor

”Gândindu-te la trecut probabil vei avea ceva regrete, gândindu-te la viitor vei avea așteptări, în schimb gândindu-te la prezent vei putea trece peste regrete și vei putea materializa așteptările.”

Ideea de la care am început scrierea acestui articol e legată de încercarea mea de a trăi cât mai conștient posibil. Nu vi s-a întâmplat să mergeți până la cineva și între timp să uitați motivul? Sau ați pățit vreodată să deschideți frigiderul și să uitați ce voiați să mâncați, să plecați de acasă și să nu vă mai amintiți dacă ați oprit aragazul, dacă ați stins becurile sau alte chestiuni de genul acesta?

Bănuiesc că sunteți conștienți de faptul că noi, oamenii, avem creiere suficient de ok cât să putem reține astfel de amănunte. Atunci de ce oare uităm astfel de aspecte? Vă zic eu, pentru că nu trăim conștienți, în prezent ci tot timpul suntem cu mintea ori în trecut regretând lucruri și alegeri pe care le-am făcut, ori în viitor gândindu-ne la ceea ce vom face și creându-ne așteptări.

Ideea e să fi cât mai concentrat pe prezent și pe ceea ce trăiești deocamdată. Ceea ce o să se întâmple în viitor vei vedea exact atunci. Ceea ce s-a întâmplat în trecut…s-a întâmplat pur și simplu, faptul e consumat. Nu trebuie să înțelegeți greșit acest lucru. Dacă aveți 100 lei nu trebuie să vă duceți să-i spargeți într-un bar cu ideea că trebuie să trăiți în prezent și să nu vă gândiți la viitor.

Dacă aveți 100 lei investiți-i și construiți ceva care să vă ajute, să vă ridice viitorul. Ideea e să nu trăiți în viitor, nu să nu-l construiți. Am încercat să vă explic cât mai clar cu putință deși unele lucruri nu vi le va da nimeni mură-n gură fără ca voi să depuneți un minim de efort pentru a le înțelege.

Lasă un răspuns