Marele Zid Chinezesc și misterele sale

Marele Zid Chinezesc, supranumit “cel mai mare cimitir din lume” este plin de secrete.

Stiai ca? Constructia Marelui Zid Chinezesc a durat aproape 20 de secole? Ca soldatii au ajutat la ridicarea acestuia? Ca a fost in egala masura cunoscut sub numele de cel mai mare cimitir din lume?

Constructia a debutat in anul 215 i.e.n. Imparatul Qin Shihuang este cel care a ordonat constructia pentru a-si proteja teritoriul de invaziile exterioare. Ultimele parti ale zidului au fost construite in anul 1568. Astfel, constructia zidului a durat numai putin de 20 de secole.

La inceput, doar persoanele considerate periculoase pentru ordinea publica erau trimise sa participe la constructia zidului. Acesti muncitori au fost inlocuiti mai tarziu de soldatii fara un loc de munca, in urma incheierii razboiului dintre cele doua provincii.

Se spune ca pentru construirea Marelui Zid Chinezesc a fost nevoie de munca a peste 2 milioane de muncitori. Este cunoscut in egala masura drept “cel mai mare cimitir din lume” din cauza numarului mare de persoane care si-au pierdut viata in timpul constructiei sale. Se estimeaza ca numai putin un milion de muncitori au murit in timpul constructiei. Rapoartele arata ca frigul si subnutritia sunt la originea acestor morti.

Marele Zid Chinezesc traverseaza noua provincii si cateva sute de comitate. Se intinde pe o suprafata de aproximativ 5000 de kilometri. Masoara 7,8 metri si ruinele sau au o latime de 5,8 metri. La inceput, piatra si pamant erau folosite pentru constructie, mai tarziu aceste materiale fiind inlocuite cu caramida.

In 2007, Marele Zid Chinezesc a fost ales sa faca parte din cele 7 minuni ale lumii. Un studiu efectuat in anul 2009 a ajuns la concluzia ca, de fapt, Marele Zid Chinezesc masoara 8850 de kilometri. In orice caz, este cea mai lunga constructie realizata de mana unui om.

Lasă un răspuns