Hillbilly Elegy (2020): Ron Howard cam neîndemânatic

Hillbilly Elegy este noul film al lui Ron Howard. O fresca familiala destul de dezamagitoare dupa parerea noastra.

Ron Howard nu este primul realizator care ne vine in minte atunci cand vine vorba despre a evoca subtilitatea cinematografiei. Un artizan mai mult decat corect, jongleaza intre mai multe genuri si bugete mai mult sau mai putin ridicate. Opereaza in cinematografia americana cu o anumita discretie. Nu este obisnuit sa faca valuri in ceea ce priveste derularea filmarilor sau in randul producatorilor, reuseste sa ne atraga simpatia prin simpla sa prezenta.

Nascut intr-o familie de simpli muncitori, tanarul J.D. Vance a reusit sa se faca remarcat si sa isi construiasca o cariera prestigioasa. Inainte cu putin de a deschide un nou capitol al vietii alaturi de iubita sa, sora sa ii cere sa se reintoarca in satul natal pentru a o ajuta pe mama lor care a cazut in patima drogurilor. Aceasta poveste, autobiografica, este prezentata in romanul Hillbilly Elegy din care este inspirat acest film.

Timp de mai bine de doua ore, Ron Howard ni-l prezinta pe J.D. Vance in viata sa actuala dar si in trecut. Se foloseste de aceste temporalitati pentru a crea rezonante, reusind sa intocmeasca portretul in ansamblu al familiei sale. Aceasta legatura, care uneste oamenii, este aratata inca din primele secvente ale filmului. Tanarul J.D., agresat de catre un grup de adolescenti, este ajutat de apropiatii sai. Lectia este simpla: atunci cand restul lumii nu poate face nimic pentru tine, doar familia mai reuseste sa te mentina pe linia de plutire.

Un film actual care nu vorbeste despre actualitate
Intr-o lume in care America nu si-a reglat inca problemele de inegalitati sociale, noul film al lui Ron Howard este cat se poate de actual. Si risca sa fie inca actual inca multi ani de acum inainte.

Un comentariu la „Hillbilly Elegy (2020): Ron Howard cam neîndemânatic

Lasă un răspuns