Dieta calorica – actualizari in 2019

Numărătoarea calorica este foarte populară. La urma urmei, puteți consuma alimente diferite, cel mai important este sa numărați caloriile. Asta înseamnă că pierderea în greutate pe o astfel de dietă nu este prea complicată și meniul poate fi destul de divers.

Nuanțele unei diete cu caloriie numarate

Înainte de a începe o dietă, merită să calculați de cât de multe calorii aveți nevoie. Depinde de greutate, înălțime, activitate zilnică. Puteți utiliza servicii online speciale. 

Apoi, va trebui să păstrați un jurnal al mâncării și să înregistrați tot ce ati consumat în timpul zilei. În acest caz, nimic în dietă nu este necesar să se schimbe. Trebuie doar să notați toate alimentele și să numărați caloriile. Acest lucru vă va ajuta să analizați dieta și să înțelegeți câte calorii pe zi sunt consumate. Apoi vă puteți gândi ce să eliminați din dietă și ce să lasati. Gândiți-vă la mâncărurile dvs. preferate și cum le puteți găti, reducând caloriile.

Deci, această dietă implică mese frecvente și fracționare. Micul dejun ar trebui să fie bogat. Conținutul său caloric poate fi de până la 40% din caloriile zilnice. Cel mai bine este să alegeți cereale, ouă, brânză de vaci, pâine integrală. Puteți adăuga la micul dejun miere, fructe uscate, fructe, nuci.

Pentru masa de prânz merită să gatiti carne, fructe de mare sau pește și orice legume. Supa este foarte utilă. Dar nu ar trebui să fie prea bogata și prea calorica. Și nu uitați de dimensiunea porțiilor. Legumele pot fi consumate coapte, fierte sau crude. O bucata de carne și un pește pot fi gătite în moduri diferite, cel mai important, este ca acestea sa nu se prajeasca. În timpul prânzului puteți mânca până la 30% din totalul de calorii zilnice.

Cina ar trebui să fie consistentă, dar ușoară. Doar 10-15% din norma de zi cu zi. Puteți mânca ouă, pește, brânză de vaci. Se permite și chefirul și iaurtul.

În ceea ce privește gustările, puteți mânca fructe sau nuci, iaurt, brânză de vaci. Este important să nu se abuzeze de alimente, deoarece aceasta este o gustare și nu o masă completă.

Băuturile pot fi oricare. Dar zahărul nu este necesar să fie adăugat. Ceaiul verde, sucurile proaspete, infuziile pe bază de plante, compoturile și băuturile din fructe, acestea sunt băuturile cele mai utile pentru această dietă.

În plus, în timpul dietei trebuie să dormi cel puțin opt ore pe zi. Bea suficientă apă pură. Totuși, este necesar în mod necesar exerciții moderate pentru a accelera pierderea în greutate. Dar să mănânci mai puțin decât necesarul zilnic de calorii nu este recomandat.

Meniu detaliat

Cum sa faci un meniu pentru dieta? În primul rând trebuie să numărați în mod constant caloriile, dar în câteva săptămâni acest lucru va deveni mai ușor. La urma urmei, conținutul caloric al multor alimente sau mâncăruri va fi deja cunoscut. Și atunci nu va fi necesar să numărați cu scrupulozitate caloriile fiecărei bucăți.

Meniul dietei trebuie să fie echilibrat și variat. Deci, în dieta ar trebui să fie carne, pește, ouă, fructe de mare, cereale, pâine, nuci, fructe de padure, ierburi, legume, fructe, fructe uscate, produse lactate. Dar este necesar să se monitorizeze conținutul de calorii al produselor. Carnea, peștele, brânza, laptele, brânza de vaci, chefirul, iaurturile ar trebui sa nu fie foarte grase. Painea consumata ar trebui sa fie de secara, cu cereale integrale, tarate. În alimente, încercați să nu adăugați zahăr, adăugați mai puțin sare. Toate acestea vor ajuta la reducerea conținutului de calorii al meselor.

Meniul pentru o dietă cu calorii cuprinsă între 1700-1800 kcal:

  • dimineața: o omleta din două ouă cu roșii și ierburi, trei felii de brânză, două felii de pâine integrală, un măr și un suc de portocale (450 kcal);
  • gustare: salată de fructe cu miere și un pahar de iaurt (250 kcal);
  • prânz: supă de legume (200 ml), 250 g fructe de mare, fructe și compot (400 kcal);
  • gustare: o mână de nuci și fructe uscate (200 kcal); s
  • eara: fasole fiartă, o felie de carne fiartă și chefir (350 kcal);
  • la culcare: castraveți sau măr (50 kcal).

Desigur, meniul poate fi făcut diferit si sa folosiți produsele preferate. Atunci va fi ușor să pierdeți în greutate și nu trebuie să suferiți de sentimente de foame.

Add a Comment