De ce este bun un Google Chromecast

Există numeroase media playere în diferite categorii de preț de pe piață care au diferite funcții, de la vizionarea de filme de pe Web la descărcarea torrentelor. Google a decis, de asemenea, să intre pe această piață cu un dispozitiv foarte original, player-ul lor în formatul “flash drive” nu are telecomandă, nici tastatură și nici ecran, în timp ce costă (în SUA) doar 35 de dolari. De ce aveți nevoie de acest dispozitiv?

Punerea în aplicare

Mai întâi vorbim despre produs. Un player media standard este un dispozitiv care vă permite să redați filme sau muzică într-o rețea locală sau dintr-un hard disk intern, iar playerul are de obicei o telecomandă și o sursă de alimentare. Cu toate acestea, o cantitate crescândă de utilizatori de conținut urmăresc direct de pe web și Google a decis … să elimine toate chestiile inutile, lăsând doar funcția de streaming din player. Astfel, dimensiunile și prețul au scăzut, dispozitivul este conectat direct la conectorul HDMI de pe partea din spate a televizorului.

De fapt, playerul Google Chromecast poate face doar un singur lucru si anume primește un link către streamingul video din exterior și îl redă pe ecran. Pentru a reda date, Chromecast are un modul WiFi și se conectează la rețeaua dvs. de domiciliu.

Software

Evident, Chromecast în sine nu poate reproduce nimic, nu are control de la distanță. Google a decis că un telefon inteligent sau o tabletă este suficient pentru control. Când conectați un Chromecast la un televizor, pictograma de redare apare automat în aplicațiile Android sau iOS.

De exemplu, un utilizator poate deschide aplicația Youtube și poate face clic pe butonul “Redați pe Chromecast” iar redarea va continua automat pe televizor. Apoi, puteți opri tableta sau smartphone-ul, deoarece Chromecast va reda singur filmul. În plus față de Youtube, există suport pentru Chromecast, de exemplu, pe Google Play puteți cumpăra un film și îl puteți viziona cu un singur clic pe televizor.

Poate Chromecast să redea fișiere de pe computerul local? Poate, dar consuma multe resurse. În cele mai recente versiuni de Android, pare să existe o oportunitate de a difuza ecranul pe un Chromecast, dar problema este aceeași – consumă o mare parte din bateria smartphone-ului, iar întârzierile redării sunt, de asemenea, posibile.

Pentru ce este necesar?

Chromecastul este util în următoarele cazuri:

  • Dacă doriți să vizionați videoclipuri (filme, emisiuni TV etc.) din rețea pe ecranul mare al televizorului și nu pe tabletă sau pe PC.
  • Dacă doriți să vizionați canale TV străine (cu condiția ca canalul să aibă o pagină web pentru vizionarea videoului).

Chromecastul este relativ util în următoarele cazuri:

  • Dacă doriți să redați fișiere din rețeaua dvs. de domiciliu. Acest lucru se poate face folosind plug-in-uri terțe, dar această metodă nu este optima.
  • În cele din urmă, Chromecastul este complet inutil dacă nu există o conexiune permanentă la Internet sau fără WiFi. Sau dacă nu există un smartphone sau o tabletă acasă.

Personal, folosesc Chromecast pentru a viziona canale de televiziune străine. Este foarte convenabil să afișați BBC sau Euronews, sau știri TV cu un singur clic.

Acesta este un dispozitiv destul de interesant, dar cu condiția ca o persoană să înțeleagă exact cum să il folosească.

Add a Comment