Cărțile versus Filmele

Ce vă plac mai mult, filmele sau cărțile? Eu sunt fan filme, îmi place să văd acțiunea, memorez mai bine imaginile și înteleg ideea mai ușor. Pe lângă asta, e și mai rapid, într-o oră sau două parcurg o carte care ar putea lua și săptămâni. De multe ori, adică, de fiecare dată pot spune, filmul nu se ia exact după carte, e mai.. dramatic deseori. Mai sare peste anumite scene, care nu sunt intersante sau pur și simplu nu au timp să le filmeze. Cu toate astea, filmele sunt preferatele mele.

Cărțile sunt interesante, cui îi place. Nimic nu se compară cu o carte bună, deși eu nu am pra citit. Nu am răbdare să stau atâtea zile pentru a afla care e acțiunea și deznodământul. Am luat o dată o carte de la bibliotecă, ceva lectură obligatorie, nu mai țin minte pentru că nu mi-a plăcut, e posibil să nici nu fi terminat cartea, fiecare pagină care o dădeam mă făcea să strănut.

Nu știu ce era cu ea, sau pe unde umblase, dar a avut ceva la ce eram alergic. Singurele cărți ce le citesc periodic, sunt manualele. De la economie la informatică, de la matematică la istorie. În general nu îmi place să citesc și pentru faptul că sunt doar niște povești inventate de alte persoane cu imaginație. Sunt niște povești create pentru bani și public, care să impresioneze, așa pot visa și singur, exact pe placul meu.

Dintre o carte și un film, aș alege de fiecare dată filmul. Poate că dacă ar fi interesant, m-ar atrage povestea, aș lua și cartea, dar nu s-a întâmplat decât o dată până acum. Filmele se spune că sunt mai slabe, asta spun cei care au citit cartea. E și normal, nu sunt atât de detaliate și personajele create în minte nu seamănă cu actorii din filme.

Lasă un răspuns