Avantajele și dezavantajele cumpărăturilor online

În ultimul an cred că am cumpărat mai mult de 70% din toate lucrurile pe care le am (înafară de mâncare) de pe net, de pe site-urile câtorva magazine cu care am mai avut experiență și de unde știu că pot cumpăra cu încredere de fiecare dată. Ținând cont de faptul că în anul ăsta am cumpărat destul de multe chestii și m-am cam prins cum stă treaba m-am hotărât să fac o listă cu câteva avantaje și dezavantaje ale cumpărăturilor online.

Avantaje

Principalul avantaj ar fi, zic eu, rapiditatea. E mult mai simplu să dai câteva clickuri și să găsești/vezi/comanzi în câteva minute, lucru ce ar fi durat câteva ore dacă ai fi stat să umblii prin tot orașul după ele. Un alt avantaj îl reprezintă prețurile, ținând cont că poți să găsești foarte ușor cel mai mic preț folosind un comparator sau la fel de simplu intrând pe câteva magazine online și văzând ce și cum.

Îmi place să cumpăr mai mult online decât din magazinele fizice pentru că e mult mai comod. Mi se pare mai ok să mă sune curierul să deschid ușa și să-mi dea ce am comandat decât să car eu lucrul respectiv până acasă, și înainte de asta să merg și la magazin să-l iau.

Dezavantaje

Dezavantajele pe care eu le-am observat pe parcursul cumpărăturilor mele online e posibila neseriozitate a unor magazine și/sau a curierilor și faptul că dacă nu ești atent la ceea ce comanzi s-ar putea să-ți iei țeapă. De exemplu, grăbit fiind, mi-am cumpărat o bluză care era cu două mărimi mari mare decât port eu. Am avut noroc că am putut returna produsul și mi-au dat una mai mică, de asta trebuie să fiți atenți.

Eu totuși continui să cumpăr online. Nu-mi fac probleme de neseriozitate fiindcă știu deja de la ce magazine să cumpăr și de la care nu.

Lasă un răspuns