Accidentul Vascular Cerebral – simptome, cauze și prevenire

Un accident vascular cerebral poate aparea la orice varsta, nu iarta pe nimeni, de la copii de cativa anisori pana la adulti aflati in floarea varstei sau batrani care isi traiesc linistiti viata.

Accidentul vascular cerebral reprezinta spargerea unui vas de sange care transmite sange la nivelul unei zone a creierului, sau blocarea acestuia de catre un cheag. Indiferent de modul in care se manifesta, consecintele sunt dezastruoase si un astfel de accident vascular poate lasa urmari grave pentru tot restul vietii.

Simptome
Accidentul vascular cerebral include anumite simptome precum asimetria fetei, imposibilitatea de a folosi unul dintre brate, imposibilitatea de a vorbi sau dificultati mari in acest sens, amorteala fetei, tulburari de vedere, ameteala si pierderea echilibrului, precum si dureri foarte severe de cap.

Dupa observarea acestor simptome, trebuie apelat imediat serviciul de urgenta pentru ca orice minut conteaza in cazul unui accident vascular cerebral, pentru a evita sechelele pe termen lung.

Preventie
Prevenirea accidentului vascular cerebral este posibila! Prin renuntarea la fumat, la alcool, cafea, mancaruri foarte bogate in grasimi, un regim de viata adecvat cu respectarea numarului de ore de somn necesare organismului, dar si eliminarea stresului si starilor de anxietate si vizitele regulate la medicul de familie sau la medicul specialist, se poate preveni o astfel de tragedie.

Semnal de alarma!
Accidentul vascular cerebral este una din cele mai des intalnite afectiuni ale societatii moderne contemporane, instituirea tratamentului trebuie facuta in regim de urgenta, iar preventia aparitiei acestuia trebuie facuta cu cativa ani inainte.

Inaintarea in varsta, bolile cardiace si consumul excesiv de alcool si droguri, precum si ateroscleroza, infarctul miocardic sau traumatismele craniene sunt doar cateva din cauzele accidentului vascular cerebral.

Lasă un răspuns